Ga naar inhoud
De Coninck

Portaalkraan

Een portaalkraan is een verrijdbare rolbrug. Dit toestel wordt voornamelijk buiten gebruikt waar zware lasten moeten verplaatst worden. Deze komt ook voor binnen in werkplaatsen waar geen geschikte loopweg te monteren is. Dan wordt er een spoor/rail op of in de grond gemonteerd.

 

Om te werken met deze kraan is een adequate opleiding verplicht. Tijdens deze praktijkgerichte training leren uw werknemers de nodige vaardigheden en de specifieke kennis aan om op een veilige en een efficiënte manier met een portaalkraan te werken.

Evaluatie van de cursisten

De cursus wordt in de voormiddag afgesloten met een theoretische toets en in de namiddag met een praktijkevaluatie, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat en veiligheidspasje ontvangen, deze zijn vijf jaar geldig.

Praktische info

Deze opfriscursus ‘Veilig werken met de portaalkraan’  duurt één dag en is bedoeld voor deelnemers  met ervaring (rolbrugervaring telt uiteraard ook mee)

Voor deelnemers zonder ervaring, organiseren wij een tweedaagse basiscursus, die eveneens in de voormiddag wordt afgesloten met een theoretische toets en in de namiddag met een praktische proef.