Ga naar inhoud
De Coninck

Orderpicktruck

Een orderpicktruck of orderverzameltruck is een variant van de heftruck. In tegenstelling tot de vorkheftruck wordt dit toestel niet gebruikt om pallets in of uit de stelling te halen. Kenmerkend voor deze truck is dat de chauffeur mee omhoog gaat. Hierdoor kan de bediener op grotere hoogte goederen uit de stellingvakken halen.

 

Een voorkomend misverstand is dat heftruckbestuurders ook gecertificeerd zijn voor het besturen van een orderpicktruck. Ook voor dit toestel te besturen dient een aparte opleiding gevolgd te worden daar de bediening en constructie niet overeenkomen met die van een standaard vorkheftruck.

Aan de hand van deze praktijkgerichte cursus stelt u zich niet alleen in regel met de wetgeving maar krijgen uw werknemers dit toestel ook perfect onder controle.

Evaluatie van de cursisten

De cursus wordt in de voormiddag afgesloten met een theorietest en in de namiddag met een praktijkevaluatie, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat ontvangen. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Is deze opleiding wettelijk verplicht te volgen? Klik hier, voor meer informatie.

Praktische info

Deze opfrisopleiding ‘veilig werken met de orderpicktruck’ duurt één dag en is bedoeld voor werknemers met ervaring.

Voor deelnemers zonder ervaring organiseren wij een 2-daagse basisopleiding, deze wordt eveneens theoretisch en praktisch geevalueerd.

Wenst u deze opleiding graag in uw bedrijf te organiseren? Ook dat is mogelijk. Contacteer ons op het nummer 014 40 47 42 voor een voorstel op maat!