Ga naar inhoud
De Coninck

Meeneemheftruck

Een meeneemheftruck is een heftruck die achteraan een vrachtwagen bevestigd is. Op deze manier beschikt de vrachtwagenchauffeur steeds over een eigen heftruck om de lading te laden of te lossen. Veelal wordt gedacht dat het heftruckattest hiervoor volstaat. Voor deze machine is echter een eigen attest nodig.

 

Veilig en doeltreffend werken met een heftruck stelt niet alleen eisen aan het toestel maar ook aan de bestuurder. De ‘Codex voor het Welzijn op het Werk’ bepaalt dat bestuurders van een heftruck opgeleid moeten zijn voor de taak die hen is toevertrouwd.

Aan de hand van deze praktijkgerichte opleiding stelt u zich niet alleen in regel met de wetgeving, uw werknemers krijgen de truck ook perfect onder controle.

Evaluatie van de cursisten

Deze cursus wordt in de voormiddag afgesloten met een theorieproef en in de namiddag met een praktijkevaluatie, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat ontvangen. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Is deze opleiding wettelijk verplicht te volgen? Klik hier, voor meer informatie.

Praktische info

De opleiding ‘veilig werken met de meeneemheftruck’ duurt één dag. Zowel deelnemers met als zonder ervaring kunnen deelnemen aan deze training.