Ga naar inhoud
De Coninck

Torenkraan

Een torenkraan is een metalen mast die op de grond staat of verankerd is in een betonnen voet. Daar bovenop zit de horizontale arm, de giek, die draait ten opzichte van de mast. Deze kraan wordt gebruikt om zaken omhoog te hijsen of te verplaatsen en wordt voornamelijk ingezet in de bouw- en transportsector. Meestal zijn deze kranen een tijdelijke constructie.

 

Als bestuurder bedien je de kraan meestal vanuit een besturingscabine, hoog in de kraan. Hiervoor is bovenop een portie durf en verantwoordelijkheidsgevoel ook een verplichte opleiding van toepassing.

In deze praktijkgerichte cursus wordt er geleerd aan uw werknemers om de kraan op een veilige, verantwoorde en efficiënte manier te besturen.

 

Evaluatie van de cursisten

De cursus wordt in de voormiddag afgesloten met een theorieproef en in de namiddag met een praktijkevaluatie, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat en veiligheidspasje ontvangen, deze zijn 5 jaar geldig. Is deze opleiding wettelijk verplicht te volgen? 

Praktische info

Deze opfriscursus ‘veilig werken met de torenkraan’ duurt één dag en is bestemd voor deelnemers met ervaring.

Deelnemers zonder ervaring kunnen deelnemen aan een 2-daagse basisopleiding 'veilig werken met de torenkraan'. Deze opleiding wordt op dezelfde manier geëvalueerd als de opfriscursus.

Wenst u deze opleiding graag in uw bedrijf te organiseren? Ook dat is mogelijk. Contacteer ons op het nummer 014 40 47 42 voor een voorstel op maat!