Ga naar inhoud
De Coninck

Mobiele kraan

Een mobiele kraan wordt ook wel telescopische kraan genoemd. De hijskraan is bevestigd op een onderstel van een vrachtwagen en heeft een uitschuifbare giek waarvan de hijsarm omhoog en omlaag scharniert.

 

Voor de stabiliteit van de kraan is dit toestel uitgevoerd met meerdere stempels. Moderne kranen worden zelfs radiografisch en dus van op een afstand bediend. Werken met dit toestel brengt dus enige risico’s met zich mee.

Aan de hand van deze praktijkgerichte opleiding stelt u zich niet alleen in regel met de wetgeving maar krijgen uw werknemers deze montagekraan ook perfect onder controle. De cursisten leren tijdens deze training efficiënt en kostenbesparend werken met dit toestel. Ook de internationale hand- en armsignalen om op een veilige manier te communiceren komen aan bod.

Evaluatie van de cursisten 

Deze opfriscursus wordt in de voormiddag afgesloten met een theorie-proef en in de namiddag met een praktijkevaluatie, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat en veiligheidspasje ontvangen, deze zijn 5 jaar geldig.

Praktische info

De opfrisopleiding ‘Veilig werken met de mobiele kraan’ duurt één dag en kan gevolgd worden door werknemers met ervaring.

Voor deelnemers zonder ervaring organiseren wij een tweedaagse basisopleiding, deze wordt eveneens in de voormiddag afgesloten met een theorietest en in de namiddag met een praktijkproef.

Wenst u deze opleiding graag in uw bedrijf te organiseren? Ook dat is mogelijk. Contacteer ons op het nummer 014 40 47 42 voor een voorstel op maat!