Ga naar inhoud
De Coninck

Rolbrug afstandsbediening IS 011

Een rolbrug of portaalkraan wordt voornamelijk gebruikt in werkplaatsen waar zware lasten moeten verplaatst worden. Bij deze kraanconstructie beweegt een loopkat langs of op een horizontale as waar een lier aan bevestigd is om de lasten te hijsen.

 

Tijdens deze opleiding leert de kandidaat aan om op een juiste, verantwoorde en veilige wijze te werken met een rolbrug met kabelbediening en/of afstandsbediening.

Dit houdt in: de basistechnieken aanleren om:

  • de bedieners opleiden tot bekleders van een veiligheidsfunctie, efficiënte bedieners, die preventief defecten / storingen kunnen melden.
  • ongevallen / letsels te voorkomen, schade aan de omgeving te voorkomen, schade door transport te verminderen
  • veilig dynamisch te werken 

Praktische info

Deze opleiding heeft een duurtijd van 1 of 2 dagen, afhankelijk van de ervaring van de cursisten.

Evaluatie van de cursisten

Deze cursus wordt steeds in de voormiddag afgesloten met een theorie-examen en in de namiddag met een praktijkexamen, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat en veiligheidspasje ontvangen, deze zijn 10 jaar geldig. Om de 5 jaar dient het bedrijf, intern of extern, de competentie van de werknemers te toetsen via een nieuwe examinering.

Wenst u deze opleiding graag in uw bedrijf te organiseren? Ook dat is mogelijk. Contacteer ons op het nummer 014 40 47 42 voor een voorstel op maat!