Ga naar inhoud
De Coninck

Heftruck basis AV 001 (risicovolle taken)

De heftruck wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan in een magazijn of op een bedrijfsterrein. Dit brengt enige risico’s met zich mee. Hierdoor is het van belang dat uw werknemers bekend zijn met de functies en de werking van dit toestel.

 

Veilig en doeltreffend werken met een heftruck stelt niet alleen eisen aan het toestel maar ook aan de bestuurder. De ‘Codex voor het Welzijn op het Werk’ bepaalt dat bestuurders van een heftruck opgeleid moeten zijn voor de taak die hen is toevertrouwd.

Aan de hand van deze praktijkopleiding stelt u zich niet alleen in regel met de wetgeving, uw werknemers krijgen de heftruck ook perfect onder controle.

Evaluatie van de cursisten

De cursus wordt in de voormiddag afgesloten met een Theoretisch Examen en de namiddag met een Praktisch Examen volgens de RisicoVolle Taken voor beperkte handelingen en repetitief werk.

Praktische info

Deze ééndaagse cursus, in het kader van risicovolle taken voor beperkte handelingen en repetitief werk, is bedoeld voor heftruckchauffeurs met ervaring. 

Voor werknemers zonder ervaring organiseren wij een basisopleiding, in het kader van de risicovolle taken voor beperkte handelingen en repetitief werk, van twee tot drie dagen en wordt eveneens afgesloten met een praktisch examen volgens de RisicoVolle Taken.