Ga naar inhoud
De Coninck

Zijlader

Een zijlader is een zeer wendbaar toestel en wordt vaak gebruikt om lange lasten te vervoeren zoals houten balken en buizen. Het hefmechanisme kan zeer hoge plaatsen bereiken. Ook bij smallere gangpaden wordt dit toestel vaak ingeschakeld.

 

Een voorkomend misverstand is dat heftruckbestuurders ook gecertificeerd zijn voor het besturen van een zijlader. Ook voor een zijlader te besturen dient een aparte opleiding gevolgd te worden daar de bediening en constructie niet overeenkomen met die van een standaard vorkheftruck.

Aan de hand van deze praktijkgerichte cursus stelt u zich niet alleen in regel met de wetgeving maar krijgen uw werknemers dit toestel ook perfect onder controle.

Evaluatie van de cursisten

De cursus wordt in de voormiddag afgesloten met een theorie-proef en in de namiddagpraktijkevaluatie, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat en veiligheidspasje ontvangen, deze zijn 5 jaar geldig. Is deze opleiding wettelijk verplicht te volgen? Klik hier, voor meer informatie.

Praktische info

Deze opleiding ‘veilig werken met de zijlader’ duurt één dag en is bedoeld voor werknemers met ervaring.

Voor deelnemers zonder ervaring organiseren wij een 2-daagse cursus die op dezelfde manier wordt geëvalueerd.

Wenst u deze opleiding graag in uw bedrijf te organiseren? Ook dat is mogelijk. Contacteer ons op het nummer 014 40 47 42 voor een voorstel op maat!