Ga naar inhoud
De Coninck

Heftruck basiscursus (3 dagen)

De heftruck wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan in een magazijn of op een bedrijfsterrein. Dit brengt enige risico’s met zich mee. Hierdoor is het van belang dat uw werknemers bekend zijn met de functies en de werking van dit toestel.

 

Veilig en doeltreffend werken met een heftruck stelt niet alleen eisen aan het toestel maar ook aan de bestuurder. De ‘Codex voor het Welzijn op het Werk’ bepaalt dat bestuurders van een heftruck opgeleid moeten zijn voor de taak die hen is toevertrouwd.

Aan de hand van deze praktijkgerichte opleiding stelt u zich niet alleen in regel, uw werknemers krijgen de heftruck ook perfect onder controle.

Evaluatie van de cursisten

De eerste dag van de opleiding wordt de voormiddag afgesloten met een theorietest en de laatste dag wordt de namiddag afgesloten met een praktijkevaluatie, waarna de geslaagde deelnemers een certificaat en veiligheidspasje ontvangen, deze zijn 5 jaar geldig

Praktische info

Deze basisopleiding is bedoeld voor heftruckchauffeurs zonder ervaring en duurt drie dagen.

Voor werknemers met ervaring organiseren wij een opfriscursus van één dag die in de voormiddag wordt afgesloten met een theorietest en de namiddag met een praktijkevaluatie.