Ga naar inhoud
De Coninck

Autolaadkraan AV 015

Een autolaadkraan staat op een vrachtwagen gemonteerd. De kraan heeft een telescopische giek waarmee je de vrachtwagen kan laden en lossen en wordt meestal via radiobesturing gehanteerd. Stempeldruk is een belangrijke factor in het veilig gebruik van dit toestel daar de vrachtwagen gestempeld wordt.

 

Hierdoor wordt de nadruk in deze cursus op de praktijk gelegd en wordt er geleerd aan de cursisten om op een verantwoorde en efficiënte manier de kraan te besturen. Tevens leren ze om op een goede manier te communiceren met de opdrachtgever en worden hiervoor de internationale hand- en armtekens meegegeven.

Programma

Tijdens deze opleidingen worden alle technieken aangeleerd om:

  • De bedieners op te leiden tot bekleders van een veiligheidsfunctie en efficiënte goederenbehandelaars die preventief defecten/storingen kunnen melden.
  • Ongevallen en letsels te voorkomen, schade aan producten, kraan en vrachtwagen te voorkomen, schade door transport te verminderen.
  • Een evenwicht tussen veilig gedrag en productiviteit te bekomen.

Evaluatie van de cursisten

De cursus wordt in de voormiddag afgesloten met een theoretische proef en in de namiddag met een praktijkevaluatie waarna de geslaagde deelnemers een De Coninck-certificaat en een veiligheidspasje ontvangen. Deze zijn vijf jaar geldig. 

Praktische info

De opleiding ‘veilig werken met de autolaadkraan’ duurt één dag. Zowel deelnemers met als zonder ervaring kunnen deelnemen aan deze opleiding.

Wenst u deze opleiding graag in uw bedrijf te organiseren? Contacteer ons op het nummer 014 40 47 42 voor een voorstel op maat!