Ga naar inhoud
De Coninck

Vraag- en luistertechnieken om efficiënter en effectiever te communiceren

Als volwassenen denken we dat we goed zijn in communicatie. Tot het op vraagtechnieken aankomt. Dan blijken volwassenen een stuk minder beslagen dan kinderen.

 

Tijdens deze opleiding leert u het gesprek in handen te nemen, te sturen en indien nodig te leiden door in specifieke situaties bewuster meer gerichte vragen te stellen. De belangrijkste soorten vragen en technieken worden toegelicht en geïllustreerd aan de hand van praktische oefeningen. Maar ook kwalitatief luisteren is niet altijd evident.

We luisteren soms selectief, soms gekleurd, en soms helemaal niet. Deze opleiding leert u goed luisteren wanneer het er op aankomt. Verder wordt ook stilgestaan bij ‘empathisch’ en ‘actief’ luisteren.

 

Praktische info

Deze opleiding heeft een duurtijd van één dag.

Opleidingen binnen De Coninck M&O gaan steeds door in kleine groepen. Op deze manier kunnen wij u een persoonlijke aanpak garanderen. Voor deze opleiding zijn er maximum 15 werknemers toegelaten.

Wenst u deze opleiding graag in uw bedrijf te organiseren? Ook dat is mogelijk. Contacteer ons op het nummer 014 40 47 42 voor een voorstel op maat!

Wat zegt de wetgeving over deze opleiding? 

Welke subsidies kan ik aanvragen voor deze opleiding? 

Onze klanten volgden ook de opleidingen: