Ga naar inhoud
De Coninck

De Coninck Opleidingen & Trainingen gaat over in ECS

De Coninck Opleidingen & Trainingen gaat over in ECS

ECS uit Schoten, gespecialiseerd in veiligheidsadvies, onsite ondersteuning en training in de nucleaire sector en de industrie, kondigt de overname aan van De Coninck Management en Opleidingen uit Geel. Zaakvoerder Louis De Coninck krijgt binnen ECS de verantwoordelijkheid over sales en business development.

Beide bedrijven werkten de voorbije 2 jaar al geregeld samen. Binnen deze samenwerking maakten ze gebruik van mekaars infrastructuur en lesgevers en ondersteunden ze mekaar voor de afname van VCA-examens.

Ruimer aanbod

“Deze overname kadert volledig binnen de strategische groeidoelstellingen van ECS. Door het samengaan van beide bedrijven bieden we een ruimer en gediversifieerder opleidingsaanbod in onze gezamenlijke trainingscentra,” zegt Philippe Schellekens, general manager van ECS.

De Coninck is actief vanuit Geel. ECS heeft vestigingen in Schoten, Desteldonk en Villers-le-Bouillet (Luik). Vanuit zijn nieuwe functie rapporteert Louis De Coninck aan de ECS-directie. De Coninck Management en Opleidingen realiseert een omzet van zo’n 1,9 miljoen euro en telt 18 medewerkers.

ECS beschikt over een 30-tal instructeurs en maakt via het moederbedrijf Tecnubel (Dessel) deel uit van de Engie Groep.

Bron: Made in Kempen

Toegevoegd op 21 november 2018