Ga naar inhoud
De Coninck

De Coninck integreert Hendrickx Transportopleidingen

Opleidingscentrum De Coninck uit Geel gaat een samenwerking aan met het op transport gerichte opleidingscentrum Hendrickx Transportopleidingen bvba over. Deze laatste maakt deel uit van de groep rond de bekende transportfirma Frans Hendrickx & Zonen uit Hulshout. De samenwerking heeft betrekking op de nascholing vakbekwaamheid binnen de chauffeursopleiding.

  

Frans Hendrickx & Zonen werd opgericht in 1956 en bestaat intussen uit 7 entiteiten, gaande van transport tot opslag en overslag van goederen. Eén daarvan is Hendrickx Transportopleidingen bvba. Die gaat nu samen met De Coninck Opleidingen, die dit jaar 25 jaar bestaat.

Louis De Coninck (De Coninck Opleidingen) en Luc Van Houdt (Hendrickx Transportopleidingen) leggen uit: “Deze samenwerking vormt een logische stap om de activiteiten op het vlak van de nascholing verder uit te breiden. Hierdoor kunnen we een ruimer aanbod voorleggen van meer dan 30 nascholingsmodules en opereren vanuit verschillende locaties. De vestiging in Hulshout blijft behouden. Ook de uitgebreide, open inschrijvingskalender speelt beter in op de specifieke opleidingsvragen van chauffeurs en lokaal verankerde bedrijven.”

De opleidingen zullen verzorgd worden door docenten van De Coninck. Naast de vakbekwaamheid biedt het Geelse bedrijf onder meer ook nog gespecialiseerde communicatie- en veiligheidsopleidingen aan.

- Paul Huysmans

Toegevoegd op 18 september 2018