Ga naar inhoud
De Coninck

Nieuws

Blended learning

Blended learning

Hebben uw heftruckchauffeurs dringend nood aan een opfriscursus maar is het niet mogelijk ze vrij te plannen voor een opleiding? Kies dan voor blended learning.

Het theoretische gedeelte van de opleiding volgt de chauffeur in eigen tempo via onze e-learningmodule. Deze cursus is online beschikbaar, 24 uur op 24 uur en dit zeven dagen per week. Uw werknemer studeert dus waar en wanner hij of zij wil, op het werk of zelfs thuis. Er dienen geen specifieke programma’s gedownload te worden, enkel internetverbinding is voldoende om van start te gaan.
Lees verder »

Kom je ons ook een bezoekje brengen?

Kom je ons ook een bezoekje brengen?

Wil je onder professionele begeleiding mee in een
wiellader rijden of de lucht in met een hoogwerker?
Of doe je liever een behendigheidsoefening met een
minigraver? In het De Coninck opleidingscentrum
leren we je met een blustoestel een ferme brand
blussen, reanimeer je met een AED en maak je zelfs
een redding op hoogte mee. Ga actief aan de slag
met e-learning en de allerkleinsten kunnen een heus
heftruckdiploma behalen! Lees verder »

Premies lokken jonge arbeiders naar de bouw

Premies lokken jonge arbeiders naar de bouw

Sinds begin 2016 worden bouwbedrijven die een onervaren, jonge arbeider duurzaam tewerkstellen, beloond met een premie van 1.000 euro. Door deze BouwIngroeiBaan (BIB) zijn er op 1,5 jaar tijd al 163 jongeren in Limburg aan de slag gegaan, zo weet Confederatie Bouw Limburg. Lees verder »

Geef jezelf een volledig etmaal cadeau!

Geef jezelf een volledig etmaal cadeau!

Het bedrijfsleven is drukker dan ooit. We hollen van links naar rechts om alle ballen in de lucht te houden. Ieder van ons werkt hard. Maar vooral hard in het bedrijf. Het is belangrijk om tijd te nemen om ook aan het bedrijf te werken, want dat gaat het fundament leggen voor de toekomst.
Lees verder »

De Coninck zoekt m/v met talent!

De Coninck zoekt m/v met talent!

Als Planner ontvang je aanvragen van de klant en weet dit als geen ander helder te gieten in een planning. Jij bent de contactpersoon tussen de klant en ons bedrijf. Je zorgt voor een optimaal klantencontact en zie je opportuniteiten die je doorgeeft aan onze Sales Afdeling. Als Planner ga je uitermate planmatig te werk om de klant zo efficiënt mogelijk te helpen rekening houdend met de docenten en hun uurroosters. Lees verder »

Tanktransport Peeters wijst kinderen op gevaar van dode hoek

Tanktransport Peeters wijst kinderen op gevaar van dode hoek

Tussen 3 mei en 8 juni krijgen 300 kinderen uit 4 Arendonkse scholen les over het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens. Eerst in de klas en daarna op het terrein, meer concreet bij Tanktransport Peeters in Arendonk. “Als transporteur nemen wij alle maatregelen die binnen ons bereik liggen om dode-hoekongevallen te vermijden”, zegt zaakvoerder Jef Peeters. Lees verder »

Nieuwe bomen langs de weg mogen niet dikker meer zijn dan 10 cm en daar is een goede reden voor

Nieuwe bomen langs de weg mogen niet dikker meer zijn dan 10 cm en daar is een goede reden voor

De typisch Vlaamse gewestweg, met aan beide kanten uit de kluiten gewassen bomen, verdwijnt. Wegen en Verkeer plant voortaan enkel nog traaggroeiende boompjes aan. En mochten die na enkele jaren toch dikker worden dan 10 centimeter diameter, dan worden ze tot bijna tegen de grond gesnoeid. “Dat moet onze wegen veiliger maken.” Een botsing met een volgroeide boom loopt immers zelden goed af. Lees verder »

Tien tips voor veilig werken met heftrucks

Tien tips voor veilig werken met heftrucks

Ongevallen met heftrucks staan in de top vier van oorzaken van ongevallen op de werkvloer. Jaarlijks worden bij de Inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), de voormalige Arbeidsinspectie, meer dan honderd meldingen van ernstige ongevallen met heftrucks gedaan. Lees verder »

Elektrische installaties

Elektrische installaties

Bijna dagelijks worden er arbeidsongevallen met elektriciteit geregistreerd. Werken in een omgeving van elektrische installaties is niet zonder risico! Wie mag er welke werkzaamheden uitvoeren bij het werken aan of in de buurt van elektrische installaties? Welke risico’s en maatregelen rond veiligheid dienen er vervolgens genomen te worden? Bent u hiervan op de hoogte? Lees verder »

De Coninck Opleidingen zoekt m/v talent!

De Coninck Opleidingen zoekt m/v talent!

De Coninck Management & Organisatie bvba, gevestigd in het BEMT Trainingscentrum te Geel, bouwde sinds meer dan 24 jaar een stevige reputatie op als gespecialiseerd trainings- en adviesbureau. We organiseren met een team van vaste en gespecialiseerde medewer-kers in gans België, diverse opleidingen over o.a. veiligheid, logistiek, milieu, intern en ex-tern transport, management ,kwaliteit en arbeidsomstandigheden. Om onze huidige activi-teiten in België te ondersteunen en verder mee uit te bouwen, wil De Coninck Management & Organisatie zijn team versterken met een dynamische (m/v). Lees verder »

Open Bedrijvendag

Open Bedrijvendag

De stad Geel wordt Hotspot op Voka Open Bedrijvendag 2017! Wat betekent dit? De bedrijven uit Geel slaan de handen in elkaar om op zondag 1 oktober tussen 10 en 17 uur duizenden bezoekers warm te verwelkomen en onder te dompelen in de Geelse bedrijvigheid. Lees verder »