Ga naar inhoud
De Coninck

IOK

De Coninck Opleidingen verzorgt de opleidingen vakbekwaamheid bij IOK

De Coninck Opleidingen & Trainingen uit Geel verzorgt tussen half januari en half maart 2016 extra opleidingen voor 140 vrachtwagenchauffeurs van IOK Afvalbeheer. Het gaat zowel om de bestuurders van de huisvuilwagens als om de chauffeurs van de containerwagens. De vorming kadert in de opleidingen vakbekwaamheid die de bestuurders verplicht moeten volgen.

“Wie voor 10 september 2009 zijn rijbewijs voor de vrachtwagen behaalde, moet voor 9 september 2016 een bijscholing volgen om zijn rijbewijs te kunnen vernieuwen”, zegt Gert Mertens, coördinator ophaaldienst bij IOK Afvalbeheer. “In de praktijk moet hij of zij 35 punten hebben verzameld. Elk uur opleiding staat voor 1 punt. Wij zijn hier al vier-vijf jaar mee bezig en laten onze mensen jaarlijks een opleidingsdag van 7 uren volgen. Op die manier hebben ze tegen september volgend jaar 35 punten opgebouwd.”

Beste prijs/kwaliteit

In het verleden gingen de opleidingen over EHBO, ecologisch rijden, veiligheid, ergonomie, enz. Begin volgend jaar handelen de sessies over een opfrissing van de wegcode en het invullen van het Europees aanrijdingsformulier. “We hadden een vergelijkende offerte-aanvraag ingediend omdat we gehouden zijn aan een openbare aanbesteding en De Coninck Opleidingen kwam als beste uit de bus op het vlak van prijs/kwaliteit”, aldus nog Gert Mertens.

“Wij zijn zeer blij met deze opdracht van IOK Afvalbeheer”, zegt Dirk Bulens van De Coninck Opleidingen, dat een erkenning van de Vlaamse overheid heeft om dit soort opleidingen te verzorgen. “Het doet deugd om als Kempens bedrijf te kunnen werken voor een ander Kempens bedrijf, hoewel dat niet bijdroeg tot de beslissing. Het is voor ons de derde keer dat we voor IOK Afvalbeheer dit soort vorming mogen verzorgen. De vorige keer ging het om EHBO en dan zijn we specifiek gaan werken met de speciale EHBO-kit die de ophaalwagens aan boord hebben. Ook nu weer gaan we een vooranalyse maken om dan de opleiding volledig toe te spitsen op maat van de chauffeurs van de ophaalwagens.”

Bron: Made in Kempen - Door Paul Huysmans op 18 december 2015