Ga naar inhoud
De Coninck

BeSaCC-VCA diploma’s VCA en Risicovolle Taken

BeSaCC heeft intussen bijkomende info bezorgd betreffende de attesten VCA en Risicovolle Taken:

Diplomahouders van wie het diploma na 18 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal 3 maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van corona intrekt en in elk geval tot 1 juni 2020.

Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.
Deze regeling geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun VCA-diploma moeten halen.

Voorwaarde is wel dat een ervaren collega (met minimaal een VCA-VOL diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wel succesvol examen hebben kunnen doen.
Mensen die niet onder de 2 bovenstaande groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling.
Zij zullen moeten wachten tot examen doen weer mogelijk is, of afspraken moeten maken met hun opdrachtgever.

Bovenstaande geldt voor alle diploma’s en certificaten in het Centraal Diploma Register (eventueel een link mee toevoegen om door te klikken: https://csm-examen.be/cdr): B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU en Risicovolle Taken.
Het CDR geeft bij diploma’s die na 18 maart zijn verlopen de volgende melding: ‘Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van Contractor Safety Management in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken. 

Aarzel niet om ons te contacteren via e-mail info@e-c-s.be of per telefoon 04/371 16 00 (Wallonië) of 03/360 29 11 (Vlaanderen).

info.ecsbe@engie.com

 

 

Toegevoegd op 23 maart 2020