Ga naar inhoud
De Coninck

Group Suerickx

Onder het motto ‘Veiligheid eerst’, heeft Group Suerickx dit jaar de eerste maal een veiligheidsdag georganiseerd. Tijdens deze dag hebben alle medewerkers de mogelijkheid gekregen om bijkomende kennis en ervaring op te doen via verschillende infosessies en opleidingen.

De Coninck Opleidingen & Trainingen verzorgde de training rond kleine blusmiddelen. Deze cursus is ideaal om iedere werknemer die in aanraking komt met een beginnende brand, een degelijke instructie mee te geven over hoe hij of zij zonder veel risico’s kan handelen. Ook veilig werken op hoogte, meer specifiek met de rolstelling werd in het kader van deze veiligheidsdag aangeboden als training. De nadruk van deze opleiding ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de arbeidsinspectie zijn opgesteld.

Aangezien veiligheid steeds een team-effort is van iedereen die betrokken is bij de organisatie en uitvoering van de werkzaamheden, investeert de bedrijfsleiding van Group Suerickx naast producttrainingen onder andere in dit nieuwe initiatief, dat hopelijk kan uitgroeien tot een jaarlijkse vaste waarde.

Group Suerickx werkt aan een duurzame veiligheidscultuur op de werkvloer waarin er continu gestreefd wordt naar een verbetermanagement in alle domeinen. Want net als tal van hun opdrachtgevers zien ze veiligheid als een prioriteit.

Verder hecht Group Suerickx tevens veel belang aan onder andere de communicatie alsook de verbetering van procedures, doelstellingen en resultaten van alle medewerkers.

“Prima dienstverlening en super vriendelijke contacten. Er wordt steeds mee gezocht naar oplossingen. Klantgerichtheid troef!”

Ilse Houben – VGM Verantwoordelijke Group Suerickx over De Coninck Opleidingen & Trainingen

 

Ook in 2017 heeft Group Suerickx voor De Coninck Opleidingen & Trainingen gekozen.

Onder het motto ‘Veiligheid eerst’ heeft Group Suerickx voor de tweede maal een veiligheidsdag georganiseerd voor al zijn medewerkers in samenwerking met De Coninck Opleidingen & Trainingen. Na een korte verwelkoming door de preventie-adviseur Ilse Houben werden de medewerkers een ganse dag ondergedompeld in allerlei veiligheidsopleidingen.

“Omdat ik elke dag veilig en gezond naar huis wil.”

In totaal namen 70-tal medewerkers deel aan de veiligheidsdag. Deze werden opgedeeld in 4 kleinere groepen. De opleidingen gingen onder meer over werken op hoogte (rolstelling), een theoretisch- en praktijkgedeelte over veilig gebruik van een heftruck. Ook hebben de medewerkers die dag een cursus EHBO gevolgd.

Veiligheid op de werf is en blijft de hoogste prioriteit. Daarom sensibiliseert Group Suerickx hun mensen dagdagelijks en investeren ze continu in opleidingen.

Bron: www.groupsuerickx.be